Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου ¨Μπουμπουλίνα¨ συγκροτήθηκε επιτροπή κατοίκων με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων, ενημέρωση των πολιτών και συλλογή υπογραφών για το έγκλημα που ετοιμάζουν σε βάρος του ελεύθερου Δημόσιου χώρου της Μαρίνας Αρετσούς.

Πρόκειται για την παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή έκτασης 14900 τμ έως 18500 τμ για εκμετάλλευση και οικοδόμηση τσιμεντένιων κατασκευών: Ξενοδοχείο, κατοικίες πολυτελείας, super market κλπ.

Ζητάμε την ανάπλαση και ελεύθερη πρόσβαση στον χερσαίο χώρο της Μαρίνας και στο παραλιακό μέτωπο, να ξηλωθούν οι μπάρες, τα συρματοπλέγματα, οι κλειδαριές που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Να απελευθερωθεί ολο το παραλιακό μέτωπο από τα αρπαχτικά από τους καταπατητές που εμποδίζουν ένα σχέδιο πράσινης ανάπλασης υπέρ των πολιτών.

Η Παραλία και οι ελεύθεροι χώροι είναι δημόσιοι χώροι, είναι κοινωνικό αγαθό αδιαπραγμάτευτο για την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελός τους.

Facebook Page